Kapittel gelooft in de kracht van de plek!

 

Elke plek heeft haar eigen ‘DNA’. Een geschiedenis met tradities, verhalen, gemeenschapsleven,... Het DNA van de plek samen verkennen en onderzoeken is een noodzakelijke stap om vanuit onze eigen identiteit op een duurzame wijze te werken aan de toekomst. Kapittel staat garant voor een gedragen totaalvisie met respect voor erfgoed en wil op deze manier samen verbinden & versterken. 

De toekomst van ons religieus patrimonium is één van de grootste uitdagingen op dit moment. Kapittel is gespecialiseerd in onderzoekstrajecten van deze unieke plekken met het oog op een nieuwe toekomst.

Als we samen willen schrijven aan de toekomst van ons religieus patrimonium, beginnen we vanuit de kracht en de ziel van de plek. De bezieling van de gemeenschap die er zich mee verbonden voelt staat centraal.

 

 Kristof Lataire

"

Kapittel in beeld & nieuws

Kapittel vertrekt vanuit de gemeenschap in de zoektocht naar een nieuwe toekomst van religieus patrimonium!
 

beeld 7dedag.JPG

Kapittel te gast in de zevende dag op één!

Hoe gaan we aan de slag in de zoektocht naar een nieuwe toekomst voor ons religieus patrimonium dat dikwijls ons erfgoed is. Kapittel mocht zijn visie gaan vertellen samen met de burgemeester en de deken van Kortrijk die een nieuwe toekomst zoeken voor meer dan 20 kerken.  

100.JPG

Samen schrijven aan een de toekomst van religieus patrimonium. Dat start vanuit uit een heldere visie. en mindset. Klik hier en verdiep je in de visietekst. 
 

Hoe kunnen we in de toekomst mensen nog meer connecteren op de ziel van plekken en passie of bezieling van andere mensen? Hoe kan toerisme als middel in Vlaanderen hierin meerwaarde genereren voor de bezoekers, bewoners en ondernemers?  Kapittel is al ruime tijd projectleider van Reizen naar Morgen. We organiseerden in 2019 een grootschalige summit in Brugge en brachten een boek uit in 2020. Daarnaast waren er nog tal van reflectiemomenten, workshops, onderoeken,... Voor meer info over het project kan je surfen naar: www.reizennaarmorgen.be
 

Kapittel gaat opzoek naar een nieuwe toekomst voor het Sint-Jozefseminarie in Sint-Katelijne-Waver.

 

Zoals altijd willen we op een creatieve manier de lokale gemeenschap, mensen die zich verbonden voelen met de plek, betrokkenen,... uitnodigen mee na te denken over een nieuwe toekomst.

 

Ontdek in dit filmpje hoe dit er kan uitzien. Voor meer voorbeelden kan u ook terecht op de facebookpagina van Kapittel. www.facebook.com/kapittel
 

Hoe belangrijk is stilte en stilteplekken voor de Vlaming? Hoe kijken we dan naar religieus patrimonium als stilteplek. Veel vragen waar Kapittel, samen met enkele partners, antwoorden op zocht. Het onderzoek werd teruggekoppeld in een inspirerend cultuurproject: 'Silence Please!' www.silence-please.be
 

© 2018 KAPITTEL
Foto: Bram Markey, Beeldbank Toerisme Vlaanderen, Vlaams Instituut voor het Onroerend Erfgoed

KAPITTEL\Kruisbulckstraat 28 | 9800 Vinkt  (België) | +32 478 73 26 45 info@kapittel.eu 

Afbeelding8